Fapte 17:16 Pe cînd îi aştepta Pavel în Atena, i se întărîta duhul la vederea acestei cetăţi pline de idoli.

Fapte 17:22 Pavel a stat în picioare în mijlocul Areopagului, şi a zis: „Bărbaţi Atenieni! În toate privinţele vă găsesc foarte religioşi.

„Eu spun adevarul frate!!!” „I-am spus-o!!!” „Adevarul trebuie spus nu conteaza cum, pentru ca e adevar!!!” Sunt sigur ca ati auzit astfel de expresii pretutindeni in mediul „crestin”. Fie ati auzit de la vreun frate de la anvon care stie doar sa denunte, fie la cei care vor sa iasa in evidenta cat de religiosi sunt ei si astfel se pun in contrast cu altii defaimandu-i, fie altundeva, astfel de expresii sunt auzite des si cei care le spun lovesc cu ura in ceilalti semeni sub pretextul ca spun adevarul.

Nu obiectez, adevarul trebuie spus, dar trebuie sa o facem in dragoste. Nu dragostea de sine, sau alte sentimente egoiste pe care le numim „dragoste” ci ma refer la Dragostea care vine de la Dumnezeu, Dragostea care este din Dumnezeu. Adevarul il poti spune si ca sa dobori, sa ranesti, sa defaimi pe cineva.

Apostolul Pavel in versetele de mai sus, putea sa spuna altcumva adevarul. Ar fi putut sa inceapa altfel cuvantarea lui, ca de exemplu: Idolatrilor ce sunteti, iadul va asteapta, pierzarea va asteapta. Nerusinatilor, nebunilor, va inchinati la idoli cand ar trebui sa va inchinati doar unui singur Dumnezeu, etc. Dupa, bineinteles neavand izbanda in misiunea lui, ar fi putut sa se consoleze cu gandul ca a spus adevarul. Dar calauzit de Duhul Domnului si insufletit de o ravna sfanta pentru castigarea celor nemantuiti, Pavel spune adevarul, dar o face in dragoste.

Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa spun prin asta ca trebuie sa vorbim doar ceea ce place oamenilor, ceea ce ar vrea sa auda, ci ca trebuie sa spunem adevarul cu intelepciune de la Domnul, avand motivatii bune. Spun asta pentru ca am vazut multi oameni care sub pretextul ca spun adevarul, ranesc pe semenii lor, ii defaima si ii calca in picioare. Pretind ca sunt doctori dar vai de ei, deschid rana, fac o operatie si dupa o lasa asa. Striga in gura mare: Bolnav!!! Bolnav!!!, si doar atata, nu pot prescrie un tratament, nu pot gasii o solutie, nu pot spune de-o salvare. Lasa rana sa se infecteze si mai tare iar ei isi continua drumul fericiti ca au descoperit o anumita problema.

Un adevarat si bun medic te opereaza, te panseaza, iti da un tratament, nu te lasa prada mortii.

Dumnezeu a vazut ca suntem bolnavi, morti in pacate, vrednici de moarte, dar in Dragostea Lui a gasit o Cale pentru a ne salva, a ne vindeca. A dat pe Fiul Sau sa moara in locul nostru luand pacatele noastre asupra Lui pentru ca noi sa putem fi mantuiti.

Sa nu uitam niciodata de unde ne-a scos Domnul, si atunci cand spunem cuiva „adevarul” trebuie sa-l spunem avand in minte aceasta. Iar cand spunem cuiva ca e pierdut, trebuie sa-i spunem INTREGUL ADEVAR , si anume ca e pierdut dar poate fi salvat, asa cum spune Evanghelia Domnului Isus .

Fie ca toti sa proclamam adevarul din motive bune, sfinte si nu din motive egoiste, rele. Si doar atunci lucrarea noastra va fi binecuvantata de Domnul si vom face cu adevarat voia Lui. Sa invatam de la Apostolul Pavel cum sa spunem adevarul. A stiut cand si cu cine sa fie mai aspru, direct, pentru ca iubea pe Domnul si automat iubea sufletele oamenilor.

Fratele Leonard Ravenhill a spus:
„Marele castigator de suflete, a fost intotdeauna un mare iubitor de suflete.”

2 comentarii »

  1. Amin.Din experienta personala spun ca este nevoie de calauzirea Duhului Sfint ,altfel nu vom face niciodata voia lui Dumnezeu.Voia lui Dumnezeu este ca adevarul sa fie spus in dragoste spre cercetare aducatoare de pocainta.Apostolul Pavel umbla sub calauzire.Asa sa umblam si noi.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.