2Imp 4:38 Elisei s’a întors la Ghilgal, şi în ţară bîntuia o foamete. Pe cînd fiii proorocilor şedeau înaintea lui, a zis slujitorului său: „Pune oala cea mare, şi fierbe o ciorbă pentru fiii proorocilor!”
2Imp 4:39 Unul din ei a ieşit pe cîmp să culeagă verdeţuri; a găsit viţă sălbatică şi a cules din ea curcubeţe sălbatice, pînă şi-a umplut haina. Cînd s’a întors, le-a tăiat în bucăţi în oala cu ciorbă, căci nu le cunoştea.
2Imp 4:40 Au dat oamenilor acelora să mănînce. Dar, cum au mîncat din ciorba aceea, au strigat: „Omule al lui Dumnezeu, moartea este în oală!” Şi n’au putut să mănînce.

In viata asta, in multe lucruri pe care le crezi sau spui, in multe convingeri sau lucrari pe care le faci, poti sa fi sincer…dar gresit. Fara sa ai intentia de a face rau poti ajunge sa-l faci. Sau din cauza neglijentei poti face rau celor din jur, fara ca sa vrei neaparat asta. De aceea trebuie sa fi ferm convins ca ceea ce faci, spui sau crezi nu e gresit. Nu spune lucruri fara sa te gandesti serios la ele in lumina Cuvantului lui Dumnezeu. In special cand inveti pe altii, cand ii sfatuiesti, asculta de indemnul apostolului Pavel: 1 Timotei 4:16
,,Fii cu luare aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii pe care o dai altora; stăruie în aceste lucruri, căci, dacă vei face aşa, te vei mântui pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă”.

Unul din fiii proorocilor din textul biblic din 2Imparati,a fost cat pe ce sa faca mult rau, fara sa vrea. Textul nu ne spune ca era rau intentionat, ci doar ca a cules curcubete salbatice despre care nu stia multe. Cati nu fac la fel cand dau invatatura din Biblie, de fapt se spune ca e din Biblie dar nu e. Din dorinta de a iesi in evidenta ca invatatori, multi culeg de peste tot diferite povestioare, invataturi, si ii indoapa pe altii cu invatatura nebiblica bine ambalata ca sa para biblica. In fine, fiecare care sustine ca vorbeste din partea lui Dumnezeu, fiecare care vesteste Cuvantul lui Dumnezeu are o mare responsabilitate. Trebuie sa vesteasca Cuvantul Domnului asa cum este lasat de Domnul fara alte inflorituri.

Sa nu uitam ca un pic de otrava pusa intr-o farfurie cu mancare il poate ucide pe cel care va manca din ea. Sa avem grija, ca nu cumva fara sa vrem, incercand sa facem bine sa ajungem sa facem rau. Trebuie sa cercetam bine Biblia, sa cerem calauzirea Duhului Sfant in toate, sa avem o viata de rugaciune, de partasie cu Domnul, sa cerem ca apostolul Pavel:,, Filipeni 1. 9 Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere,10 ca să deosebiţi lucrurile alese, pentru ca să fiţi curaţi şi să nu vă poticniţi până în ziua venirii lui Hristos,11 plini de roada neprihănirii, prin Isus Hristos, spre slava şi lauda lui Dumnezeu”.

Domnul sa ne ajute ca sa dam invatatura sanatoasa in toate privintele si sa facem acest lucru cu toata seriozitatea, cu frica de Domnul si din dragoste. Sa avem grija sa fim sinceri…dar nu gresiti!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.