2Tim 1:15 Ştii că cei ce sînt în Asia toţi m’au părăsit; între alţii şi Figel şi Ermogen.
2Tim 1:16 Domnul să-şi verse îndurarea peste casa lui Onisifor; căci de multe ori m’a mîngîiat, şi nu i-a fost ruşine de lanţul meu.

Cu siguranta ca Pavel i-a ajutat pe multi crestini pe vremea cand era liber, a ajutat pe multi si cand a fost inchis. A facut mult pentru fratii si surorile lui in Domnul, a facut mult si pentru cei nemantuiti. Era omul lui Dumnezeu si s-a jertfit pentru inaintarea Imparatiei. Nu i-a fost rusine sa ajute, sa ridice, sa proclame Evanghelia. Atunci cand cineva se pune la dispozitia Domnului, Domnul il foloseste in mod minunat.

La bine, sunt sigur ca a avut pe multi langa el, asa cum de altfel si Domnul Isus era imbulzit de norod totdeauna. Frati se pot numii multi atunci cand au de castigat numai ei, atunci cand e bine, cand nu risca nimic. Dar in momentul cand trebuie sa faca ceva pentru Domnul, pentru aproapele lor….stiu doar sa paraseasca, sa fuga.

A fi frate inseamna a si ajuta, nu doar a fi ajutat. Inseamna sa ridici, nu doar sa astepti sa fi ridicat. Cu alte cuvinte, a te jertfii si tu pentru altii, nu doar a astepta ca altii sa faca ceva pentru tine. Pavel, a fost parasit de cei ce erau in Asia, atunci cand el a fost inchis. Isus a fost parasit de cei ce Il urmau atunci cand a fost luat de aprozi si dus la judecata. Cei mai multi aleg sa-L paraseasca pe Dumnezeu atunci cand trebuie sa faca ceva pentru El. Slujitorii Domnului de acum (cei care cu adevarat sunt slujitori, nu cei care se lauda cu lucrarile altuia) se pot astepta sa fie parasiti de oameni… dar nu de Dumnezeu.

Frati ca Onisifor erau rari pe vremea lui Pavel, acum sunt si mai rari… Lui Onisifor nu i-a fost rusine de lantul lui Pavel si nu doar ca nu i-a fost rusine dar l-a si mangaiat. Ce frate!!!

Binecuvantat sa fie Domnul ca El nu paraseste pe copiii Lui. Binecuvantat sa fie Domnul, caci doar El nu uita osteneala slujitorilor Lui si nu-i paraseste niciodata, nici chiar in cele mai cumplite necazuri.

Prin orice ai trece, chiar daca nu va venii vreun Onisifor sa te mangaie, iar ceilalti frati cu numele vor fugi, sa nu uiti ca Domnul e totdeauna cu tine. El iti va da biruinta. Ai totul, pentru ca il ai pe El.

3 comentarii »

  1. Se merită să slujesti pe Dumnezeu. Dar ce paradox? Hristos a fost despărțit de Tatăl iar noi astăzi avem promisiunea că niciodată nu vom fi dezamăgiți si părăsiți de Dumnezeu. Mare este Dumnezeul lui Avram, Isac si Iacov dar care prin Domnul nostru Hristos a devenit si Dumnezeul nostru.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.