cropped-jesus-prays-618x463-470x260.jpg

Mat 26:41 Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de rîvnă, dar carnea este neputincioasă.”

De multe ori am auzit acest verset, la intalnirile de rugaciune sau nopti de veghe. Bineinteles era amintit atunci cand trebuia sa se termine intalnirea, cu scopul de a evidentia faptul ca trupul nostru este neputincios si oboseste. Si da, este adevarat, trupul nostru e neputincios. Asa era si la ucenici, de aceea au adormit. Totusi daca ne uitam direct doar la a doua parte a versetului pierdem o parte importanta a ceea ce a vrut sa ne invete Domnul. Ne-am obisunuit asa de tare cu a doua parte, incat vedem doar partea cu trupul care este neputincios. In prima parte a versetului Domnul Isus a avertizat pe ucenici, ca sa se roage si sa vegheze ca sa nu cada in ispita. Petru, sunt sigur ca IL iubea pe Domnul Isus, si sunt sigur ca nu isi dorea sa cada in ispita. Dar, doar sa-ti doresti sa nu cazi in ispita nu e de-ajuns, Domnul Isus ne invata ca trebuie sa veghem si sa ne rugam ca sa nu cadem. Ne putem dori sa facem multe pentru Domnul, dar sa nu putem sa facem. Petru, intr-o singura noapte a spus ca merge chiar si la moarte cu Isus si tot in acea noapte s-a si lepadat de El. Sa te increzi in tine este o capcana, chiar daca ai dorinte bune. Petru s-a increzut in el, in ceea ce credea despre el insusi si n-a ascultat de sfatul Domnului Isus:Mat 26:41 Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de rîvnă, dar carnea este neputincioasă.”

Cand vine vorba de persoana noastra, de multe ori ne supraestimam si subestimam orice altceva. Atunci cand auzim despre cineva ca a cazut intr-un pacat grosolan, el de fapt nu a cazut cand a infaptuit acel pacat ci a cazut cu mult timp inainte, cand a parasit partasia cu Domnul prin rugaciune. Fratele Leonard Ravenhill a spus ca: un om care pacatuieste nu se mai roaga, si un om care se roaga nu mai pacatuieste. Apostolul Pavel ne invata sa ne imbracam cu armura lui Dumnezeu ca sa putem sa tinem piept impotriva uneltirilor diavolului. Nu e de-ajuns doar sa iti doresti sa poti sa invingi ispita, trebuie sa te si imbraci cu armatura lui Dumnezeu.

Daca il iubesti pe Domnul vei asculta de Cuvantul Lui care spune:Mat 26:41 Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de rîvnă, dar carnea este neputincioasă.” si nu uita:1Cor 10:12 Astfel dar, cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă.
Sa luam exemplu de la Domnul Isus care de multe ori se retragea singur ca sa poata sa se roage. Sa ne facem si noi timp pentru a sta in rugaciune, pentru a veghea si astfel Domnul ne va pazi de orice cadere si ne va da putere sa invingem in orice ispita. Rom 13:14 ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos, şi nu purtaţi grijă de firea pămîntească, pentruca să-i treziţi poftele.

Iuda 1:24 Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale,
Iuda 1:25 singurului Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpînire, mai înainte de toţi vecii, şi acum şi în veci. Amin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.