Sub cruce- Charles Haddon Spurgeon


Charles Haddon Spurgeon

Suflete sărmane, necăjite şi întristate, voiţi voi să aveţi bucurie în inimile voastre? Veniţi, căci vreau să vă duc la Golgota. Inimile voastre şovăitoare vor înceta de a mai fi triste, dacă veţi simţi aerul de pe Golgota. Picioarele care şchiopătează, inimile fără curaj sunt vindecate pe Golgota. Eşti adeseori doborât şi descurajat? Îţi recomand o doctorie care te vindecă sigur.

Te simţi nenorocit şi ticălos? Intră în cămăruţa ta şi, în genunchi, gândeşte-te la Acela care, în Ghetsimani, a fost cuprins de o întristare de moarte. Atunci vei zice: Ce este suferinţa mea alături de suferinţa Lui?

Gândeşte-te deci la Golgota şi la sângele care s-a vărsat acolo, pentru ca noi să putem avea pace! Suferinţa Domnului Isus Cristos este o doctorie sigură împotriva nenorocirilor; ea poate să te facă fericit. Cei mai fericiţi oameni sunt aceia care cunosc mai bine pe Domnul Cristos.

„Încredinţează-ţi soarta în mână Domnului şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmul 55:22).

Povara ta este grea; las-o însă asupra lui Dumnezeu – El este Cel Atotputernic. Chiar dacă povara te înconvoaie până la pământ, Domnului îi este uşor s-o ia asupra Lui. Trebuie să-ţi duci povara, dar El te sprijineşte. În felul acesta, povara este şi nu este asupra ta. Vei fi aşa de sprijinit, că ea îţi va ajunge o binecuvântare. Ia pe Domnul alături de tine şi astfel vei sta drept sub povară care, altfel, te-ar doborî.

Cea mai mare temere este ca nu cumva necazul să ne facă să ne abatem de pe calea datoriei; dar Domnul nu va îngădui aceasta niciodată. Dacă suntem drepţi (neprihăniţi) înaintea Lui, atunci El nu va lăsa ca necazul să ne abată de pe cale. În Domnul Isus, El ne primeşte ca neprihăniţi înaintea Lui şi tot în Domnul Isus ne şi păstrează neprihăniţi.

Cum stau lucrurile cu tine în vremea de faţă? Nu cumva mergi singur prin încercările zilei? Mă tem că povara ta cea grea o să-ţi rănească iarăşi umerii. Nu fii atât de nesocotit! Spune Domnului toată durerea ta şi las-o în seama Lui! Nu arunca povara pentru ca apoi s-o iei iarăşi asupra ta, ci las-o pentru totdeauna în seama Domnului!

Atunci vei păşi slobod, vei fi un creştin vesel, neapăsat de nici o povară şi vei cânta lauda Marelui Tău Purtător de Poveri!

Charles Haddon Spurgeon

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.