vegheati.wordpress.com

Prov 22:6
Învaţă* pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.
A fi parinte nu inseamna doar sa aduci pe lume un copil,ci implica responsabilitati si bineinteles datoria de a-l conduce spre Dumnezeu. Intr-o lume plina de egoism, rautate, avem nevoie de oameni care sunt gata sa lupte pentru Hristos, gata sa apere Adevarul, de aceea trebuie sa ne invatam copii cum sa-L iubeasca pe Dumnezeu!
Daca noi nu vom avea grija de copii nostrii va avea diavolul grija de ei! E un adevar crunt, dar acesta e adevarul! Nu neglijati rugaciunea, rugandu-va ii invatati si pe copii ca problemele se rezolva pe genunchi. Copilul imita parintele, de aceea fiti cumpatati, plini de bunatate, rautatea sa nu domneasca in caminul vostru. Ganditi-va ca acest copil va creste si tot ce a vazut acasa, a auzit, a simtit va aplica si in viata lui personala.
Fiti un exemplu pozitiv! Pe langa parinte invatati sa fiti si un prieten pentru copilul vostru,faceti-va timp sa ii ascultati, sa ii incurajati, sa ii laudati.. O vorba buna poate motiva, dar nemultumirea va sadi doar un sentiment de inferioritate in inima copilului, de aceea fiti multumiti de copii vostrii!
Si nu uitati, intr-o zi o sa stati inaintea Lui Dumnezeu, pentru a primi rasplata sau pentru a da socoteala, asta depinde doar de voi parintii!

Anamaria Cucicea

4 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.