Una dintre bolile spirituale care se răspândește cel mai mult în aceste vremuri este „amvonita”. Obsesia de a vorbi de la amvon. Știm foarte bine că, nu toți care predică de la amvon, o fac pentru că au o chemare specială din partea Domnului. Poate au avut-o cândva, dar dorind să fie mereu la amvon, au pierdut-o. 

Îi auzi mereu spunând, când sunt invitați să vorbească, că nu au venit pentru asta, ci să asculte pe alții, dar ei sunt disperați sa fie în față. (Sunt si excepții de la aceasta).

Vorbesc orice, fac show, fac adunările să rîdă, orice atîta timp cât ei sunt în centrul atenției, cât timp sunt aplaudați și aclamați. 

De multe ori repetă că au o chemare ca să propovăduiască, dar dacă nu ar repeta mereu, nimeni nu și-ar da seama. A fi povestitori și comedianți o pot face făra a avea o chemare din partea Domnului. Până la urmă, abilitatea de a se preface o are fiecare om sădită in el. Iar cine are o chemare specială de a fi predicator, se poate vedea din trăirea lui, din ceea ce proclamă. 

Vor mereu să fie primii peste tot, chiar dacă prin cuvinte spun că nu doresc asta. Atunci când pot pune mâna pe anumite poziții din conducere, fac orice ca să le capete. Fac orice ca să creadă lumea despre ei că sunt sănătoși în credință, dar vai, ei sunt foarte bolnavi. 

Fariseii din timpurile lui Isus, nu erau nici jumătate de falși și fătarnici, cât sunt unii dintre oamenii religioși din ziua de azi.  

Ar fi multe de adăugat la simptome, dar nu voi continua.

 Fiecare ar trebui să ne cercetăm și să vedem motivațiile slujirii noastre. Ne lasăm folosiți de Dumnezeu sau noi vrem sa ne folosim de Dumnezeu pentru a atinge anumite scopuri. 

Spunea cineva în glumă de la amvon că, singurul tratament pentru amvonită, singurul mod de a scăpa de această boală spirituală, este medicamentul „lopatim gropimim amin amin”. Totuși, cu aceste stări nu e de glumit, vindecare este. Duhul Domnului poate schimba orice inimă, poate vindeca orice boală sufletească. 

Trebuie ajutați cei bolnavi, prin rugăciune și prin prezentarea adevărului în dragoste. Nu trebuie nicidecum lingușiți și incurajați să continue în starea bolnavă.

Mă rog ca Domnul să ne arate adevărata noastră stare, adevăratele motivații care ne împing în lucrare și să ne vindece de orice boală spirituală.
Cucicea Daniel

Reclame

3 comentarii »

  • Exact. Mulți evită alte lucrări tocmai pentru că nu ar fi în centrul atenției, nu ar fi văzuți de oameni. În plus, cine slujește de la amvon se poate considera „mai presus” decât cei care îl ascultă, pe când pentru alte lucrări, trebuie să „se coboare” și asta nu dă așa bine. Practic, mulți creștini fac pe dos ceea ce a spus Isus. Se așteaptă să fie slujiți, nu să slujească.

   Apreciat de 1 persoană

   • Domnul sa se îndure. Cel ce poate schimba pe oameni este Dumnezeu. Cine cu adevărat a fost schimbat, transformat să se roage si sa astepte in taina ca Duhul Sfânt să lucreze, între timp Adevărul trebuie spus INTOTDEAUNA sub călăuzire.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.