Unul din lucrurile pe care le sesizez din ce în ce mai des in ultima vreme in rândul  celor care nu s-au împăcat cu Dumnezeu este că pun din ce în ce mai multe condiții lui Dumnezeu. De parcă, ei ar face un favor lui Dumnezeu dacă se împacă cu El prin jertfa Domnului Isus. 

Parte din vină pentru astfel de atitudini, o au chiar predicatorii care prezintă o evanghelie diluată, modificată, dar nu Evanghelia Domnului Isus. Astfel de predicatori vorbesc despre Dumnezeu ca despre cineva care stă la dispoziția oricui pentru a-i împlinii orice dorință. 

 Nu omul pune condiții lui Dumnezeu. Ci Dumnezeu a stabilit condițiile mântuirii, iar omul trebuie sa le urmeze. 

Walter Martin a spus următoarele cu privire la mântuire:  ,, Mântuirea biblica este mâna lui Dumnezeu întinsă către omul creat dupa chipul Lui, care a păcătuit cu voia și acum nu se mai poate mântui singur. Ea este oferită fără plată oricui vine la Dumnezeu în condițiile fixate de El.”

Priviți în Scripturi la felul cum au fost convertiți diverși oameni. Fiecare, auzind mesajul evangheliei și porunca de a se pocăii, ei au întrebat ce trebuie sa facă.    Apostolul Pavel, când îl întălnește pe Domnul pe drumul Damascului, a întrebat ce trebuie să facă. Pavel nu a venit cu un lung șir de condiții pe care Dumnezeu trebuia să le împlinească pentru ca Pavel să accepte să fie convertit. Dumnezeu este Cel ce îi spune la Pavel ce să facă.

Dacă ești unul din oamenii care  nu sunt împăcați cu Dumnezeu prin jertfa Domnului Isus si pun condiții lui Dumnezeu pentru a o face,  află că ești intr-un extraordinar pericol de a rămâne despărțit de Dumnezeu pe veci. Oricine nu este împăcat cu El, este împotriva Lui. Ce lucru teribil este să fi împotriva lui Dumnezeu!!! Ce lucru teribil este să rămâi condamnat chiar dacă este o Cale de a fi salvat de mânia lui Dumnezeu care are să se arate peste toți cei ce nu s-au împăcat cu El. Nu mai amâna și împacă-te cu Dumnezeu. 

Cucicea Daniel

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.