Vă recomand cartea: BĂTĂLIA FINALĂ – Charles H. Spurgeon


Vă recomand cartea: BĂTĂLIA FINALĂ – Charles H. Spurgeon

 

 

Descriere:

Bătălia Finală este ultimul mesaj transmis de către cunoscutul predicator Charles Haddon Spurgeon la Conferința Colegiului Biblic.

În cadrul acesteia se găsește esența luptelor sale cu teologii liberali, transpusă cu o înțelepciune remarcabilă sub forma unei chemări la “lupta cea bună a credinței”, chemare adresată celor ce aveau să fie după nu multă vreme slujitorii lui Dumnezeu în lucrarea pastorală.

Fiind manifestul final (dinaintea morții sale), Spurgeon pare că a sintetizat în Bătălia Finală câteva din aspectele cele mai importante care marchează și astăzi responsabilitatea unui lucrător adevărat al Evangheliei:

  • prețuirea și mânuirea Cuvântului lui Dumnezeu cu credincioșie, încredere totală și pasiune;
  • apărarea adevărurilor, clarității și simplității Evangheliei și combaterea ereziilor și erorilor;
  • recunoașterea, prețuirea și slujirea adecvată a bisericii;
  • identificarea, aprecierea, tânjirea și bizuirea pe lucrarea și puterea Duhului Sfânt în lucrarea pastorală.

Citind atent acest ultim manifest al lui Spurgeon, nu veți rata să fiți îmbogățiți și încurajați de forța argumentelor sale și de pasiunea pentru Dumnezeu, pentru Scriptură și pentru Biserica Lui.

Omul care se înfierbântă în dragoste după Isus, găsește puțină nevoie pentru distracție. El n-are timp de mărunțișuri. El este cu totul dedicat mântuirii sufletelor, propovăduirii adevărului și lărgirii Împărăției Domnului nostru.

Scripturile, în sfera lor, sunt asemenea lui Dumnezeu în univers – atotsuficiente. În ele este revelată toată lumina și puterea de care mintea omului are nevoie în lucrurile spirituale.

Ar trebui să ne pregătim mesajele ca și cum totul ar depinde de noi, dar apoi să ne încredem în Duhul lui Dumnezeu, știind că totul depinde de El. Duhul Sfânt nu trimite pe nimeni la seceriș pentru a dormi printre lanuri, ci pentru a purta povara și pentru a îndura arșița zilei.

Dacă scopul nostru unic nu este acela de a-L preamări pe Domnul Isus, vom lucra singuri și vom lucra în zadar, căci zadarnice sunt retorica, muzica, arhitectura, energia și statutul social. 

Cartea poate fi descărcată gratuit de pe portalul http://www.magnagratia.org respectând cerințele de copyright (drepturi de autor).

Pentru a accesa cartea click aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.