Vă recomand cartea: IPOCRIȚII – Thomas Brooks


 

Vă recomand cartea: IPOCRIȚII – Thomas Brooks

 

Descriere:

Pericolul ipocriziei este, în zilele noastre, mult subestimat în bisericile noastre și, din nefericire, chiar în viețile personale.

Cu tact și aplecare tipică pentru un Puritan rafinat, Thomas Brooks creionează portretul robot al ipocritului, analizând, pe rând, trăsăturile acestuia, atât în relație cu judecata lui Dumnezeu împotriva ipocriziei, cât și prin comparație cu trăsăturile creștinului adevărat. Evident, nu lipsesc sfaturile practice foarte utile, care să îl încurajeze pe cititor să prevină apariția și progresul fățărniciei în inimă și viață.

Ediția în limba română este îmbogățită cu o anexă de Charles Haddon Spurgeon, care oferă o soluție biblică simplă pentru situația când ipocrizia este depistată în inima unui credincios sincer.

Niciun fățarnic nu a tânjit vreodată și nu a plâns după bucuria prezenței lui Hristos ca după cel mai bun lucru din toată lumea. Niciun fățarnic nu L-a prețuit vreodată pe Hristos, recunoscându-L deopotrivă drept Sfințitorul și Mântuitorul său.

Un ipocrit va trage o mănușă atractivă și plăcută peste mâinile sale urât mirositoare. El este un sclav în haine de rege, un diavol deghizat în înger și un lup în blană de oaie.

O inimă sinceră este ca un cub. În orice poziție l-ai așeza, el este la fel. Dar ipocritul este ca un cameleon care își schimbă culoarea – acum este într-un fel, și după o clipă este altfel. În anumite circumstanțe se înfățișează ca un înger, iar în altele ca un demon. Ei sunt uneori diavoli acasă și îngeri înaintea oamenilor.

 

 

 

Cartea poate fi descărcată gratuit de pe portalul http://www.magnagratia.org respectând cerințele de copyright (drepturi de autor).

Pentru a accesa cartea click aici.

2 gânduri despre „Vă recomand cartea: IPOCRIȚII – Thomas Brooks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.