Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, şi să-i vindec.” Dar ferice de ochii voştri că văd; şi de urechile voastre că aud! Matei 13:15 – 16

Că trăim într-o societate tot mai grav afectată de păcat, imoralitate și minciună nu mai este o noutate pentru nimeni. Nu trebuie să fii un bun cunoscător al moralei sau un om religios neapărat ca să vezi asta. Se vede foarte clar la TV, internet, reviste, paradele gay, concerte, afișe publicitare, îmbrăcămintea oamenilor și mai ales în vorbirea oamenilor. Pământul pe care trăim a fost infestat cu păcat de la primii oameni și se pare că lepra păcatului s-a extins pe fiecare om născut pe pământ. Societatea în care trăim e grav bolnavă, oamenii împreună cu care trăim sunt grav bolnavi și au nevoie de vindecare.

Mare har am avut să îl Întâlnesc pe Domnul Isus cel care m-a vindecat, m-a curățat și m-a făcut copilul Său dar în același timp trebuie să realizez că sunt chemat să am milă de cei bolnavi. 

De ce spuneam că Biserica e un izvor de sănătate pentru societatea de azi? Pentru că din biserică ar trebui să meargă în societate oameni vindecați cu mesajul vindecării divine. Mă gândesc acum la leprosul vindecat de Domnul Isus, primise poruncă să nu spună la nimeni de vindecare și totuși nu poate să tacă, mă gândesc și la orbul din naștere vindecat care spunea cu alte cuvinte, nu stiu cine e, cu ce putere dar stiu că eram orb și acuma văd și mai sunt cazuri. Dragii mei suntem chemați să ducem vestea vindecării și soluția vindecării oamenilor din jurul nostru.

Biserica trebuie să devină un loc în care oamenii să găsească Leacul pentru boala lor. Biserica trebuie să devină locul în care oamenii să găsească ajutor pentru problemele lor, biserica trebuie să ofere alternativă sănătoasă stilului de viață bolnav al zilelor noastre. Membrii bisericii trebuie să fie preocupați de bolnavii de păcat, să le spună despre vindecare, să îi ajute să ajungă la Vindecătorul și să îi îngrijească până vor fi vindecați complet iar mai apoi să devină camarazi de slujbă.

Hai să privim din această perspectivă rolul bisericii azi. Ce binecuvântare ar fi ca noi să realizăm că putem contribui la însănătoșirea societății. Putem contribui la asta în primul rând trăind o viață sănătoasă guvernată de principiile lui Dumnezeu și coordonată de Duhul Sfânt apoi cu un astfel de trai răspândind vestea vindecării oamenilor din anturajul nostru. Dar nu numai atât ci slujindu-le oamenilor care vin în biserică bolnavi, e greu să simți păcatul , e greu să vorbești cu un alcoolic, cu un curvar, cu un homosexual, cu un criminal, de regulă ne tragem într-o parte când întâlnim astfel de persoane dar dragii mei ei de noi au nevoie să le slujim, dacă noi nu suntem de ajutor pentru ei cine altcineva poate fi?

Doamne ajută-mă să fiu sensibil la rănile celorlalți, ajută-mă să chem oamenii la vindecare, să le pot arăta urmele vindecate al păcatului să pot fi mereu o mărturie a puterii Tale vindecătoare.

Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.