Șef rabinul Argentinei, Gabriel Davidovich, se află în spital cu răni grave în urma unui atac comis de agresori necunoscuți în propria sa casă. Este cel mai recent dintr-o serie de incidente antisemite petrecute pe mai multe continente. 

Atacul împotriva rabinului Davidovich a avut loc, potrivit presei argentiniene, în casa acestuia din Buenos Aires la ora 2, luni dimineața. 

Soția sa a fost martor la acest atac violent și potrivit presei agresorii, în număr de șapte, ar fi strigat „Știm că ești rabinul Amia„, după care au furat bani și obiecte din casă și au fugit. 

Amia este comunitatea evreilor din Argentina, care numără circa 180000 de persoane, cea mai mare comunitate iudaică din America Latină. 

Atacuri antisemite au avut loc în trecut în Argentina și anul trecut un tribunal federal a decis că moartea procurorului Alberto Nisman în 2015 a fost rezultatul unui asasinat.

Nisman, care era evreu, investiga rolul fostei președinte Cristina Fernandes de Kirchner în mușamalizarea complicității statului argentinian cu Iranul, acuzat de organizarea și executarea celui mai mare atentat terorist din istoria Argentinei împotriva centrului comunitar Amia de la Buenos Aires din 18 iulie 1994, soldat cu moartea a 85 de persoane și rănirea altor peste 300. 

Citește continuarea aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.