Pentru cei căsătoriți și nu numai….

Aud de multe ori expresia: ”Ei Dragă, lasă că o să te saturi și tu, trece perioada mierii…” M-am gândit în adâncul meu, ce îl face pe om să se exprime astfel în privința căsătoriei, de ce ajunge la această concluzie, unde se pierde speranța?

Știu că majoritatea se căsătoresc din dragoste curată, nu din alt interes (bineînțeles sunt și excepții) și totuși atât de mulți oameni eșuează după câțiva ani… Poate încercările vieții sunt cele care ne schimbă? Oare anii care trec ne distanțează, oare rutina este de vină?

Dacă am privi în adâncul ființei noastre, am realiza că de cele mai multe ori suntem imaturi și plini de capricii. Vrem doar ca nouă să ni se împlinească o anumită dorință, noi să fim puși pe primul loc, fără să ținem cont și de cel de lângă noi.

Eu cred în adevarata dragoste… în acea dragoste matură, care rămâne tare și nu se clatină, care depășește obstacole, care rupe bariere, mută munții, pășește pe marea învolburată. Poate o să considerați că sunt naivă, dar credeți-mă că această dragoste încă exista… Această dragoste nu are orice temelie, ci e zidită pe o Temelie Sfântă, Isus Hristos.

Atunci când Hristos îți este țelul, viața ta se schimbă, căsnicia ta se schimbă, tu te schimbi… Trecerea anilor nu ar trebui să răcească legătura ta cu soțul/soția, ci să o întărească și mai mult. Sotul/soția reprezintă alegerea pe care ai făcut-o, iar tu ar trebui să onorezi acel legământ. Să alegi ce iubești și apoi să iubești ceea ce ai ales.

Păziți-vă căsnicia mai mult decât orice, luptați pentru ea, investiți în ea. Căsnicia este darul lui Dumnezeu pentru voi. Dragostea se dovedește în fiecare clipă, ea rămâne când totul se prăbușește, șterge lacrimi, oferă mângâiere… Și nu uitați: Iubiți cum v-a iubit Dumnezeu: Necondiționat!

Autor: Cucicea Anamaria

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.