În aceste zile tumultoase, am auzit cel mai des, citând, predicând, profețind ș.a.m.d.p. din Psalmul 91.

Creștinii sunt încurajați să nu le fie frică de nimic, că oricum de noi, nu se va atinge nimic. Mai mult, cineva numea recent Psalmul 91 ca fiind antivirusul complet împotriva lui Coronavirus.

Cu alte cuvinte, noi ar trebui să ne culcăm pe-o ureche, că în jurul nostru există o protecție specială! Te infectezi cu Coronavirus? No problem, există Psalmul 91!

Dragi creștini, știți ce mă sperie? Că sus pe streașina Templului, diavolul ii cita Fiului lui Dumnezeu din același psalm, 91, cu aceeași tonalitate, de încredere, în același spirit, de ispitire a Divinității!

„Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-te jos…este scris, va porunci îngerilor..si ei te vor lua pe mâini”

Am impresia că la fel ca Ispititorul cu Domnul nostru, ne sunt citate pasaje din Biblie nu pentru a ne ajuta, ci din contră, pentru a ne arunca de pe streașina încercării prin care trece acum lumea întreagă, să ne rupem „picioarele”!

Matei 4! Isus plin de Duhul este dus de Acesta în pustie, pentru a fi testat de diavolul. 40 de zile de post și rugăciune încununate la urmă cu o luptă spirituală, greu de imaginat pentru noi! Fiul lui Dumnezeu era tentat direct de Diavolul. Misiunea Lui era pusă la test de cel mai puternic înger căzut. Iar Domnul nostru l-a învins!

Însă acolo, în acea lupta misterioasă, una din tentații a fost aceea de-a testa Divinitatea!
„Aruncă-Te si vei fi protejat de îngerii Tatălui, pentru ca este scris în Ps.91 că nu vei păți nimic” Iată tentația!
Tentația diavolului era aceea de-L tenta pe Dumnezeu. El vrea ca noi sa facem cu Tatăl exact ce face el cu noi, să-L testăm!

Însă mulți ani la rând am definit această tentație ca fiind una a mândriei, a gândului de ridicare, de superbie spirituală „Ești Fiul lui Dumnezeu, arunca-te jos si toți vor vedea cum Tu vei fi protejat, iar atunci toți te vor adula”
Însă citind atent, există ceva mai profund în această tentație, ceva mai fin, ceva greu de depistat, dar care este acolo.

„Dacă esti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos..” Matei 4:6
Înțelegeți?!? „Dacă ești”…în limba greacă „ei” este particulă de condiționalitate.
Condiționează subiectul de anumite lucruri, realități.

Exact! Isus nu era Fiul lui Dumnezeu decât „Dacă..” El nu putea începe misiunea decât „dacă”…Dacă, condiționează statului Lui special.
Aruncă aceeași umbra de îndoială, specifică șarpelui din Grădina Edenului, condiționând statul de Fiu al Tatălui!

Pentru Isus era o realitate, pentru ispititor era o realitate condiționată. Iar Isus putea trece peste condițiile impuse de diavol, doar dacă ar fi pus pe Tatăl la încercare. „Dacă ești, vei fi protejat, dacă nu…vei muri zdrobit de iluziile în care credeai.”

„Dacă” aduce cu sine veninul ucigător al îndoielii demonice! Singurul mod prin care poți scăpa de îndoială, de „dacă ești”, este sa-L testezi pe Dumnezeu. Testându-L vei afla adevărul, vei demonstra, vei șterge orice particulă de condiționalitate.

A-L pune pe Dumnezeu la test, sau a-L ispiti, pleacă din cel mai profund gând al îndoielii. Din cele mai tenebroase condiționări ale statutului ființei umane în raport cu Dumnezeu!
Nu era în primul rând tentația mândriei, cât a îndoielii! Iar a te îndoi de relația ta cu Dumnezeu si de promisiunile Lui, se vede cel mai bine când îl pui la încercare, în speranța că El va interveni ca să șteargă orice urmă de îndoială!

Statutul lui Isus de Unic Fiu născut în sânul Tatălui, nu depindea de o simplă aruncare în gol si nici de îngerii care ar fi intervenit.

Statul lui de Fiu nu era condiționat de privarea Lui de suferință ca dovadă că El este special, ci exact ce i-a spus lui Petru în grădina „legiuni de îngeri stau gata să intervină ca să mă scoată din ghearele morții, însă Eu ii opresc, pentru ca tocmai de aceea am venit, să sufăr pentru omenire si Tatăl să mă abandoneze în momentul cel mai critic”

Nu dacă suferea sau nu, condiționa statutul de Fiu, ci altceva. Planul Tatălui era unul mult mai profund, ascuns veșnic în Sine Însuși! Iar Acesta trasa un drum al suferinței, am morții și apoi al victoriei finale. Victorie ce ne va demonstra nouă, nu Lui Însuși, statul Lui de Fiu, Logos Etern născut veșnic în Tatăl! Romani 1:3

Însă acum diavolul vine cu același șiretlic si la noi! „Dacă voi sunteți fii de Dumnezeu, aruncați-vă liniștiți de pe streașina oricărui virus și boli, este scris în Ps.91 că nu veți suferi…de voi nu se va atinge nimic”
Cu gândul de siguranță, ne aruncă de fapt cel fin gând de îndoială „dacă”, rănind inimile noastre cu exact opusul, nesiguranță! „Dacă” nu poate naște decât nesiguranță!

Iubiți frați, nu-l puneți pe Dumnezeu la încercare, ignorând sfaturile medicilor, indicațiile lor, pentru evitarea oricărui virus. Nu ignorați interdicțiile lor cu privire la slujbe sau școală. Nu va aruncați de pe streașina Templului cu un mare „dacă” pe umerii voștri.
Nu-L ispitiți pe Dumnezeu! Evitați să vă aruncați de pe streașină, cât vă stă în putere. Iar dacă El va îngăduie să cădeți, tot El poate să vă păzească „ca nu cumva să te lovești cu piciorul de vreo piatră”!

Nu mă îndoiesc nici o clipă de protecția Domnului! Bisericii din Tortona i-am transmis din toată inima că Domnul ne poate păzi și de aceea trebuie să ne rugăm. Domnul poate opri acest focar de boală!
Însă totodată, să evităm extrema aceluia care îl ispitește pe Dumnezeu, aruncându-se în gura oricărui pericol!

Toți aceia care citează din Ps.91 cu aceeași îndoială cu care cita diavolul, ii îndemn să se oprească! Nu va jucați cu sănătatea voastră si nici cu sănătatea celorlalți!

Dumnezeu ne poate păzi de „molima care bântuie ziua”! Nu mă îndoiesc nici o clipă de protecția Lui. Însă trebuie să fim atenți ca diavolul vrea sa ne înfiripeze același gând : „dacă sunteți creștini adevărați, voi nu veți suferi, de voi nu se va atinge…aruncați-vă, dacă…”

Dacă este în planul lui Dumnezeu, ca noi să suferim, aceasta nu va pune deloc sub semnul îndoielii, statul nostru de fii a lui Dumnezeu. Suntem si vom fi născuți din El, cu sau fără coronavirus. Sunt fiul Lui si daca îmi zdrobesc picioarele si daca îngerii mă iau pe mâini și coboară miraculos. Totul depinde de planul și voia Lui!

Eu niciodată nu-L voi pune la încercare! Niciodată nu mă voi îndoi de relația cu El! Niciodată nu mă voi arunca în gol, cu gândul „dacă sunt” pentru că „dacă sunt” lasă loc și de „dacă nu sunt”…nesiguranță! A-L ispiti pe Dumnezeu însemnă să te îndoiești de natura relației cu El si de puterea promisiunilor făcute în Psalmi, precum 91!

Acum că Italia este îngenunchiată în fața molimei care bântuie, acum că în orășelul unde lucrez sunt deja mai multe persoane pozitive, acum că Biserica noastră este închisă a doua săptămână consecutiv, ne punem nădejdea în ajutorul Celui Prea Înalt! Indiferent de ce va fi, noi suntem copiii Lui, si mereu ne vom încrede în El indiferent dacă…

Dacă nu există! Noi suntem!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.