Schimbare majoră pentru WhatsApp. Ce trebuie să facă de acum încolo utilizatorii. Se pare că utilizatorii aplicației Whatspp vor trebui să își partajeze datele cu contul de Facebook dacă vor să își păstreze conturile. Termenul limită este 8 februarie 2021. Despre ce este vorba.

Ce date mai exact?

Pe blogul său oficial, WhatsApp definește natura acestor schimburi de date: „Informațiile pe care le împărtășim cu alte entități Facebook includ informații despre înregistrarea contului dvs. (cum ar fi numărul dvs. de telefon), date despre tranzacții ( Facebook Shops și altele funcții de comerț electronic), informații legate de servicii, informații despre modul în care interacționați cu alții, inclusiv companii, când utilizați Serviciile noastre, informații despre dispozitivul dvs.mobil, adresa dvs. IP, și poate include alte informații identificate în secțiunea Politicii de confidențialitate intitulată „Informații pe care le colectăm” sau obținute după notificarea dvs. sau pe baza consimțământului dumneavoastră ”,indică serviciul de mesagerie instant.

Această schimbare este implementată la o lună după ce Apple a început să ceară companiilor care dezvoltă aplicații pt iOS să detalieze informațiile pe care ei le culeg de la utilizatori. Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX și cel mai bogat om din lume, sfătuiește oamenii să renunțe, astfel, la WhatsApp și să apeleze la alte servicii de mesagerie care pun mai mult preț pe confidențialitatea datelor utilizatorilor, precum Signal sau Telegram. Reprezentanții gigantului Microsoft nu sunt nici ei de acord cu aceste noi măsuri luate de către Whatsapp. Aceștia recomandă ca utilizatorii sistemului de mesagerie să își steargă imediat conturile și să folosească Skype, fiind o aplicație care îți păstrează datele personale private.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.